***********************************************************************************

Kitty och Chefens valpar föddes lördagen 9 april

Första valpen föddes 16.45 och var tyvärr en död tik på 280g.

Andra valpen föddes 17.00 och var en tik på 530g.

Tredje valpen föddes 17.30 och var en tik på 640g.

Fjärde valpen föddes 18.50 och var en hane på 540g.

 

Valpningen tog lite drygt två timmar och allt gick väldigt bra! Kittys krystvärkar var mycket mycket starka och valparna ploppade ut en efter en i rask takt!

Alla valparna är tingade och kommer att flytta tidigast 4 juni.

Allt är bra med både valparna och mamma Kitty, valparna går upp i vikt och äter hela tiden, Kitty är en så duktig mamma <3

***********************************************************************************

Lördagen 9 april, 2016

Dygn 65

*Uppdatering 16.00*

 

Nu börjar det minsann hända saker här! Kitty har sovit lite si och så inatt.. inte alls lika tungt som tidigare nätter.

Hon har vridit och vänt på sig, suttit upp stundvis och "klagat" genom att gnälla och frusta. Så här har tempen sett ut idag:

10.00 - 36,9

11.00 - 37,0

12.00 - 36,8

13.10 - 36,5

14.00 - 36,9

Efter detta har den legat stadigt på 37,0, så mest troligt är den på väg upp nu så det kan sätta igång snart. Kitty har kräkts två gånger idag och man ser på henne att hon mår väldigt illa.. tömning av tarm och blåsa pågår, hon vill ut ofta. Bäddar och fejjar massor i lådan.

Nu har ni fått en uppdatering =)

 

*Klockan 00.30*

 

Nu uppdaterar jag från sängen i valprummet, där jag sovit senaste 3 nätterna. Ja.. jag längtar tillbaka till min underbara säng, men inte lika mycket som jag längtar tills de små kommer!! ☺

Kittys temp har sett ut så här under fredagen (8/4):

06.00 - 37,6

12.00 - 36,9

18.00 - 37,5

19.40 - 37,0

21.30- 36,9

22.30 - 36,9 

23.30 - 37,0

(9 april) 00.30 - 37,2 

Kitty har påbörjat tömning av tarmarna (frekvent bajsande) och hon kissar mycket när vi går ut, hinner inte ens bort från carporten innan hon slår första pinken. Sedan snurrar hon runt och gör diverse  behov innan hon snabbt vill tillbaka till valplådan. Hon tvättar gärna magen och tassarna innan hon lägger sig till rätta i valplådan. 

Maten intresserar inte alls längre. 

Kitty behåller verkligen lugnet och har hittills inte alls stressat upp sig minsta lilla även fast hon vet vad som komma skall. Hon har bäddat en hel del idag men inte hysteriskt om ni förstår hur jag menar. 

Nåja, kanske blir det en väldigt lång dag imorgon, inte bara för att det eventuellt kommer valpar, utan även för att jag måste förbereda 2 av våra hundar inför söndagens utställning i Sundsvall. De ska badas och fönas och det ska packas.. Ja,  vi ser väl hur jag ska hinna med allting!!

Nu sova och hoppas att vakna till vattenavgång, visst är det ju alldeles underbart att vara hunduppfödare!! 😍 ❤

 

 

*********************************************************************************

Fredagen 8 april, 2016

Dygn 64

Klockan 12.15

Nu på morgonen har tempen sjunkit och sjunkit och nu ligger den på 36,9 i skrivande stund. Ska kolla igen om några timmar så får vi se om hon går ännu lägre eller om den sedan börjar gå uppåt mot normaltemp. Ja.. nu är det kanske äntligen på väg att hända något!

Annars har natten varit ganska lugn, hon har bäddat litegrann men annars sovit RIKTIGT tungt och drömt massor.. gnällt och skällt i sömnen samtidigt som hon "galopperar" med benen   Skitgulligt!

Maten är inte alls särskilt intressant längre.. hon kan ta ett par kulor i munnen för att sedan gå till bädden och spotta ut dom, sen får de ligga kvar där.

Allt lugnt annars! Återkommer med ny uppdatering senare. 

Bjuder på två bilder på de blivande föräldrarna, visst är de väl allt för vackra! <3 Först mamma Kitty och sedan Pappa Chefen.

kittyruta1

IMG_1447

 

 

***********************************************************************************

Torsdagen 7 april, 2016

Dygn 63

 

Hej hörni! Nu har det varit lugnt här på valpningsfronten. Men väntan fortsätter! Kitty har bäddat under natten men inte börjat med tömningen av tarmarna ännu. Hon är inte stressad eller nervös men det lär hon egentligen inte bli. Det jag minns från de två tidigare kullarna är att hon i lugn och ro bäddat några dygn innan valpningen, ätit och druckit normalt och inte alls varit "nervös över det som komma skall". Helt enkelt så vips gick vattnet och sedan kom valparna. Därför vill jag inte lämna henne hemma ensam utan det blir till att hålla sig på hemmafronten tills detta är över helt enkelt!

Nå väl, magen har faktiskt vuxit mer, 96 cm är den nu och har då vuxit 21 cm sedan jag mätte den första gången.

En stor slempropp kom igår ca klockan 12.00, kanske kommer det mer av den, bara att vänta och se.

Men jag antar att ni är väldigt nyfikna nu allihopa som väntar valp från denna kull, jag vet ju att ni är väldigt många! Och därför försöker jag hålla er alla uppdaterade, men det är ju så klart lättare att skriva här så ni kan läsa, än att skicka meddelanden och ringa upp er alla. Men det är superroligt när ni skickar och frågar hur det går, det värmer!

Nä, nu måste jag göra något för att sysselsätta mig!

 

***********************************************************************************

Onsdagen 6 april 2016

Dygn 62 

*Klockan 07.00*

 

Kitty har sovit som en stock inatt! Drömt massor!

Bäddat en del under morgonen, bajsat två gånger sen klockan 5 och ätit litegrann. Hon är väldigt törstig nu.

Tempen är väldigt stabil runt 37,7 grader. Den fladdrar inte upp och ned som tidigare.

Jahapp, väntan fortsätter

 

***********************************************************************************

Tisdagen 5 april 2016

Dygn 61

 

*Uppdatering klockan 18.00*

Inga valpar ännu, tempen har idag varit rätt så stabil. Mest gått uppåt förutom någon gång då den gått ner bara litegrann. Nu ligger den rätt så stabilt runt 38,0. Magen är nu stenhård! Just nu sover hon väldigt tungt, men hon har bäddat en hel del under dagen. Nu återgår jag till att vänta men jag ville lämna en liten uppdatering i alla fall, till er som följer detta! =)

*Klockan 06.00* 

Hej alla som läser här! Vaknade imorse klockan 05.00 av att Kitty ylade, gick ner till valprummet och hittade henne bäddandes i valplådan. Tog tempen och den var på 37,0. Kanske var det sänkningen som vi väntat på? Tempen har nu sakta stigit till 37,2 så vi får se vad som händer under dagen.

Allt är förberett inför valpningen, så nu är det bara att vänta!

Återkommer med uppdatering!

***********************************************************************************

Måndagen 4 april 2016

Dygn 60

 

Så har vi äntligen kommit upp på upploppet, sista veckan! Kitty tycker att det är riktigt tungt nu, men egentligen mest när hon ligger i soffan.. då hör man hur hon suckar och stönar. När hon är ute så trippar hon på i vanlig ordning och är lika intresserad av allt som hon brukar. Jag tror inte riktigt att det är dags än dock, hon bäddar och tvättar sig men det är väl ungefär det. Hon äter, dricker och är inte dålig i magen. Hon har inte kräkts och tempen har inte gått ner, så vi fortsätter väl vänta!

Vad skönt det är nu, jag har inte tidigare tänkt på att man skulle ha haft en babyvakt vid såna här tillfällen! Jag kan höra så fort hon rör sig i princip! Så jag sover fortfarande i min säng om nätterna, vaknar av minsta lilla ljud, men då har hon bara bäddat en liten liten stund för att sedan lägga sig till rätta och dra en suck, sedan sover hon igen

Nåja, frågan är om jag vågar sova i min säng fler nätter?

Hur som helst, jag har mätt magen, den har börjat ändra form nu så nu var måttet 92 cm. Det syns ganska tydligt att magen ändrar form, vilket är helt normalt.

Rörelserna i magen är otroliga!

Nu är det bara 4 dagar kvar (räknat med idag då jag skriver detta så tidigt) tills hon är beräknad från första parningen! Tror ni hon behåller dem inne så länge?! 

I vanlig ordning så får ni här några dagsfärska foton på damen!

IMG_1496

IMG_1500

IMG_1502

***********************************************************************************

*Onsdagen 30 Mars 2016*

Dygn 55

Nu börjar det synas ordentligt på Kitty att det inte är länge kvar. Hon gnäller och tycker synd om sig själv. Hon är fortfarande väldigt duktig på att äta sin mat, även om det äts lite nu och då. Samma sak med vatten. Man ser även att hon laddar upp, sover ännu mer nu än tidigare och är inte så hemskt intresserad av någon kort morgonpromenad utan går hellre ut på gården och kissar för att sedan sätta sig på altanen och kika ut över gården med näsan i vädret. Jag har mätt magen igen och den är nu 93 cm precis bakom revbenen, ökat 4 cm sedan senaste mätningen och totalt har hon då ökat 18 cm.

När Kitty står upp, så kan man nästan missa att hon ens är dräktig, visst, hon är mycket rundare runt revbenen, och det ser man ju, men midjan synd när hon står upp. Det är när hon sitter eller ligger ner. Jag tror absolut inte att det är 8-9 valpar som veterinären trodde på ultraljudet, men dräktig är hon då absolut!!

Nu behöver man inte hålla handen på magen nå länge för att känna att det rör sig där inne, nej, så fort man lägger dit handen så känner man, det sparkar hej vilt! Lycka!!

Nå väl, nu är det ju alltså endast 9 dagar kvar till beräknad valpning, alltså dygn 63 från första parningen. Ja, hon kan ju faktiskt börja innan dess också. Men det återstår att se!

Här är lite bilder tagna idag!

IMG_1272

IMG_1274

IMG_1275

IMG_1277

IMG_1283

IMG_1267

 

***********************************************************************************

*Fredagen 25 mars 2016*

Dygn 50

Idag är Kitty på dygn 50 som rubriken lyder. Hungern är som den var sist jag skrev, törsten likaså! Trött men lika mycket vilja att vara med på diverse aktiviteter. Går jag ut på altanen eller in på toan så ligger hon troget precis vid dörren och väntar, skulle helst inte vika en cm från mig. Igår kväll skulle hon trängas med mig i en 2-sits-soffa istället för att sitta med husse i 3-sist-soffan.

Magen växer i alla fall, mätte idag och det vart 89 cm, en ökning på totalt 14 cm sedan första mätningen. 

Idag var också en väldigt bra dag för mig, då jag äntligen kände första rörelserna i hennes mage. Helt underbart och känslan går inte att beskriva. Total lycka!

Avslutningsvis så vill jag bara meddela att det är 13 dagar kvar tills beräknad valpning, tiden går fort!!

Här kommer bilder tagna idag

IMG_1194

IMG_1209

 

IMG_1196

IMG_1197

 

 

***********************************************************************************

*Tisdagen 22 mars 2016*

Dygn 47

Idag är Kitty på dygn 47 och allt är frid och fröjd. Hon äter bra om än inte allt på en gång, småäter gärna lite under dagen. Dricker ofta men inte oerhörda mängder. Sover tungt större delen av dagen, ligger hon i sängen eller soffan så hör man på henne att det är tungt, hon snarkar och åmar sig. Mätte magen på dygn 12 för att kunna se hur mycket hon växer och idag var magomfånget 83 cm, en ökning på 8 cm sedan första mätningen.

I övrigt så har vi gjort färdigt valplådan, den blev ljusgrå denna gång. Hoppas Kitty uppskattar det   

Idag är det 16 dagar tills beräknad valpning.

Här nedan kan ni se lite bilder på Kitty tagna idag! =)

IMG_1135

IMG_1098

IMG_1102

***********************************************************************************