Dygn 60

16 juni 2020

3 dagar till beräknad valpning

Hej allihop! 

Idag har det varit en svalare dag, solig men lite molningare. Detta har varit skönt för inte minst Keira. Hon har dock haft fullt upp med annat idag; energiskt letat efter en pasande plats att boa för valparna. Hon har bland annat varit in och vänt i Lukas lektält si så där 20 vändor skulle jag tro! Nere vid planteringarna är också ett ställe som kollas av frekvent. Under husvagnen eller i förrådet är två andra alternativ. detta frekventa sökandet har ändå slutat med att hon abrupt avbrutit sökinsatsen och istället målmedvetet travat iväg mot altandörren och satt mål mot valplådan, så hon tycker nog om den till slut ändå!

I valplådan har hon legat idag, som klubbad, hon vilar stenhårt inför kommande uppgift. Idag har hon inte velat äta alls, en korvskiva är allt jag lyckats lura i henne idag, druckit bra har hon i alla fall gjort och det är trots allt huvudsaken nu. Kommer inte valparna innan imorgon eftermiddag så kommer jag att se till att hon får i sig mat, det är nöjdvändigt. 

Keira har bajsat flera gånger idag, vilket brukar kunna tyda på att tiken tömmer mag- tarmkanalen inför valpningen, men det brukar vara lite mjukare bajs som kommer till slut om det handlar om den tömningen, så den har inte startat ännu.

Tempen då, ja, den har legat hyfsat stadigt kring 37 grader idag, hon var ned en sväng på 36,9 tidigare idag. Hon har alltså legat drygt en grad lägre i temp idag än hon gjorde igår vilket helt klart tyder på att vi närmar oss, om än sakta. När tempen har varit ned på vad vi kallar för sänkningen, så vänder den och går upp något över tikens normaltemp. En del säger att när tempsänkningen är, så sker valpningen 12 timmar efter det. Andra säger att efter att tempsänkningen har varit och tempen gått upp till det normala (eller något över) så sker valpningen inom 12 timmar efter det. Jag går efter alternativ ett då det stämt bäst hos mina tikar. 

Nu följer ett par dagar med väntande och evigt väntande. Men jag lovar att uppdatera er som läser här hos oss, det är roligt att veta att det är många som följer med på resan! 

Kramar tills vi hörs igen! 

-------------------------------------

Dygn 59

15 juni 2020

4 dagar till beräknad valpning

När maten inte alls längre känns särskilt intressant men matte gör iordning ett gott mellanmål så kan man ju ändå tänka sig att äta litegrann i alla fall. Idag har hon ätit sammanlagt ett mål, men det har tagit henne hela dagen och långt in på kvällen innan det var uppätet. Det är helt okej för mig, huvudsaken är att hon äter och om hon sedan gör det mycket långsamt så är det ett mindre problem. 

Magen växer in i det sista! Idag är den 107 cm och valparna flyttar sig absolut längre bakåt nu. Hon har fått en helt annan kroppsbyggnad senaste 2-3 dagarna. Tänk att de snart är här, det känns så fantastiskt!

Keira har börjat bädda massor nu, det ska verkligen ordnas och fixas inför valpningen. Hon lägger all kroppsvikt på bakbenen och sedan gräver hon med båda frambenen, det gäller att arbeta ordentligt =)

Nu vill vi inte längre lämna henne ensam förutom kortare stunder. 

Ha det gott!

-----------------------------------

Dygn 58

14 juni 2020

5 dagar till beräknad valpning

Men alltså, jag måste inleda denna dag med att än en gång säga att vi haft en väldigt väldigt varm dag! 28 grader och strålande sol hela dagen! Detta är ju så klart underbart, för oss på två ben i alla fall! 

 

Keira lider dock inte av värmen då hon är duktig på att hitta svala platser att vila på, men maten har hon inte rört under dagen, endast druckit bra. Nu på kvällen åt hon ett helt skrovmål med uppsvällda kulor, köttmat på burk och lite filmjölk. Allt gick åt, det känns skönt!

Idag har jag borstat Keira och haft mysigt, och idag mäter magen 107 cm.

Här är en bild från idag när hon svalkar sig på en skuggig plats under markisen brevid matte och en bild från ikväll i det äntligen så svala gräset! ❤

Ha det gott!

20200614_112750

20200614_184746

----------------------

Dygn 57

13 juni 2020

6 dagar till beräknad valpning

Fortfarande nästan olidligt varmt och dagarna ser i stort sett likadana ut för Keira. Hon är inte alls jättehungrig men tar ett par kulor när hon varit ute och kommer in. Hon dricker en aning mer nu och det är inte alls konstigt med tanke på värmen och hennes tillstånd =) I övrigt mår damen bra, hon har inte stulit nå mer mat från bänkarna heller!

Idag har hon fått valplådan på plats och där la jag en mysig bädd som toppades med lite tidningspapper, underbart härligt att bädda runt i brukar tikarna tycka, det prasslar, är lätt att flytta runt och dessutom så går det att slita i =D Hon har absolut arbetat hårt med detta hela dagen och mellan varven har hon gått utanför lådan och lagt sig under fönstret som stått öppet, svalt och skönt. 

Magen är nu 105 cm och liten bild blev det i alla fall idag när hon skulle ligga ute och sola en kort stund. 

Ha det gott!

104218462_265701998003649_3508143121770509005_n 

---------------------------------------

Dygn 56

12 juni 2020

7 dagar till beräknad valpning

God kväll till er som läser denna blogg! Här går de varma dagarna segt framåt och matlusten lyser med sin frånvaro. Ja, så skulle jag nog ha skrivit utan att ljuga om detta inlägg hade skrivits kring 15-tiden. Men nej, delvis inte helt sant i skrivande stund. Hundmaten är inte intressant i värmen så klart och imorgon ska jag inhandla lite gott att sätta på maten till prinsessan på ärten  . Men ikväll har hon bevisat att hon visst är smidig och inte alls tycker att hon är så otymplig som hon faktiskt är! Hon har stulit mat från köksbänken, och jag svär, ingen av mina hundar gör det i vanliga fall.. så hon var säkert lika förvånad som vi andra  .

Nu på kvällen när det är svalt ligger hon väldigt gärna mitt på gräsmattan mot det svala gräset och sover, hon sover djupt! 

Snart är det dags att ställa iordning valplådan och lådan med diverse tingest inför valpningen, värmelampan ska också på plats =) Sedan är vi redo inför midsommarhelgen som bjuder på alldeles extra trevliga överraskningar.   

Imorgon få vi försöka ta lite nya bilder, fotade några idag men det råkade bli mot solen så ljuset på bilderna var inte bra alls..

Kram och trevlig helg från oss!

-----------------------------------------

Dygn 55

11 juni 2020

8 dagar till beräknad valpning

Idag har jag tittat mycket på min dräktiga Keira, liksom endast iaktagit hennes framfaranden. Hon har bland annat försökt gömma maten som numera har fått hamna i en matbar, skålen så klart. Hon är väl måttligt nöjd över mitt beslut och medans hon gömde maten så skvalpade hon även ut vattenskålen som var i samma matbar, naturligtvis så borde jag ha förutspått detta, så jag får skylla mig själv. 

Hon har flåsat hela dagen lång! Hon är inte varm och det är svalt kring henne, men det är tungt och det är obekvämt för henne nu. Detta är inte alls svårt att förstå om man känner på henne, hennes revben har under dräktigheten töjts massor, vilket beror på att valparna ligger högt upp innan de under kommande vecka kommer att flytta sig nedåt, närmare bäckenet. Detta skeende kommer synas mycket tydligt på Keiras former så att säga. Revbenen återfår inte sin naturliga form på en gång men man kommer dock att se på Keiras midja att valparna vandrat bakåt. 

Nu senaste dagarna har rörelserna blivit mer och mer aktiva och man kan drömma sig bort när man ligger brevid henne och håller handen på magen, det är så fantastiskt som uppfödare. Där inne ligger de små, som ska förgylla livet för flera familjer som väntat länge på sin älskade familjemedlem. Det är så man blir rörd! 

Nä, nu ska vi sova, jag och den gravida... ja, jag skulle nästan vilja kalla henne för ko, skämt å sido, hon är rätt så otymplig i skrivande stund. Det blev en sen uppdatering för oss idag då jag har suttit uppe och knåpat på den sista uppgiften för denna termin. Imorgon ska den lämnas in och sedan väntar tre månaders sommarlov från studierna. Det är oerhört efterlängat och behövligt. Nu kan jag snart lägga all min energi på min familj, hundarna och de kommande små älskade valparna som kommer alldeles i rättan tid, ord kan inte beskriva hur mycket jag längtar tills de är här! 

Midsommarafton 2020 kommer att bli något alldeles extra trots pandemi och annat! 
All kärlek till er som läser detta och håll ut, snart är dem här! 

------------------------------------

Dygn 54

10 juni 2020

9 dagar till beräknad valpning

 

Idag är det, som rubriken lyder, enbart 9 dagar kvar tills vi får se vilka de små är, som gömmer sig i magen på Keira ❤ 

 

Keira har haft en mycket bra dräktighet med mycket vila. Hon sover mer än gärna! Ätit bra och druckit bra hela tiden fram tills senaste dagarna när hon börjat gömma maten på alla möjliga platser. Jag har mätt magen på henne vilket jag tycker är rätt roligt. När hon parades var hon 83 cm bakom revbenen, idag är hon 103 cm. Hon känns rätt så rund men man vet ju inte om det rör sig om flera valpar, det kan även vara färre men stora, så vi avvaktar valpningen innan vi tänker på sådant som antal. 🙂

Idag har det varit en mycket mycket varm dag, något jobbigt för henne men med korsdrag och neddragna persienner så har hon hittat några svala platser att ligga på som tur är. ❤

Här kommer en bild från idag på vackra Keira och där det man även matskålen som hon tänkt gömma i valplådan. 

 

20200610_181022