Här kan ni följa Amys dräktighet 2016!

 

Valpningen är igång! 

Vattnet gick 13.00 och sedan kom valparna

 

1. 13.23 en tik (lila) på 600 gram

2. 13.40 en tik (röd) på 650 gram

3. 14.01 en tik (brun) på 560 gram

4. 14.11 en tik (beige) på 640 gram

5. 14.18 en hane (blå) på 560 gram

6. 15.06 en hane (svart) på 660 gram

7. 15.22 en hane (turkos) på 570 gram

8. 16.33 en hane (grön) på 570 gram

 

received_10154494785548055

 Allt gick jättebra och Amy hade fött fram 8 valpar på 3 timmar, helt otroligt vilka krystvärkar hon haft! Alla mår toppen och myser tillsammans i valplådan nu <3

Välkommen till världen! <3

Nu kan ni följa valparna i deras egen dagbok HÄR

-----------------

Torsdagen 1 september

Dygn 58

5 dagar till beräknad valpning

Allt väl med Amy! Idag är hon något törstigare än vanligt och även något flåsigare. Igår låg tempen på 38,0 - 38,2 de tre gångerna jag tog tempen på henne. Idag har den gått mellan 37,7 och 38,2, så nu pendlar den i alla fall. En bra början på det hela. Nu får vi se om jag lyckas se någon sänkning här framöver, det har jag inte lyckats med på hennes tidigare kullar!

Ingen matlust nu heller, men att äta lite jord och någon grästuva går finfint, ibland undrar man hur de tänker *fniss*..

Hon vandrar runt mycket på gården när hon är lös, promenaderna hänger hon med på i vanligt ordning men de är naturligtvis kortare nu. Jag har två blomlådor (kragar till sjpallar som är staplade på varandra, och dessa tycker hon är alldeles utmärkt plats till sina nyfödda valpar, det tycker INTE matte... men hon kan ju få tro det i alla fall!

Hon bäddar väldigt mycket i valplådan också, har lagt dit filtar och tidningar omlott så hon har massor med jobb där, hon älskar valplådan också, vill gärna tillbringa sin tid där, så det får hon!

Jag har inte mätt magen någonting nu, jag tror att den har börjat ändra form något dock! Och den är stenhård, så nog har de vuxit där inne allt.

Jag tror inte att hon håller sig ända tills på tisdag med att valpa, mest troligt kommer de väl under helgen, som de flesta av mina tidigare kullar har gjort! Kanske känner de på sig att då är hela familjen hemma och det är bra läge för valpningen att ske? ;)

Nu ska jag fortsätta att busa med Lukas, han går för fullt nu!

Amy ligger och samlar kraft i valplådan, hon sover TUNGT! <3

Här är två bilder tagna med mobilen idag ☺

20160901_154503

20160901_154509

 

-----------------------------------------------------------------------

Tisdagen 30 augusti

Dygn 56

7 dagar till beräknad valpning

En kort uppdatering så här på morgonkvisten, jag får i Amy bra med mat nu! Men inte är det frivilligt från hennes sida inte... hon har verkligen ingen matlust. Men huvudsaken är ju att man får i henne maten, men det tar en stund innan hon fått i sig allt.

Nu är hon 107 cm runt magen så de växer och mår bra även om hon ätit dåligt ett par dagar, så det känns skönt!

Massor med rörelser är ju också ett gott tecken på att de mår bra! =)

Amy fortsätter att bädda vart än det går, soffan, valplådan, sängen..

Snart är det dags att börja ta tempen på henne för att se när det börjar närma sig valpning. Hon kan ju börja redan på torsdag (dygn 58) utan att valparna tar skada, men hon får gärna hålla sig längre! Gärna tidigast måndag hoppas jag att de kommer =)

Nu är längtan enorm! Inte minst hos oss tror jag? ;)

Tyvärr har jag inga nya bilder idag så ni får hålla till godo med de jag la in igår =)

 

-----------------------------------------------------------------------------

 

Måndagen 29 augusti

Dygn 55

8 dagar till beräknad valpning

Hej igen!

Här är det mesta som vanligt, Amy äter väldigt små portioner och äter istället ofta under dagen. Hon får inte i sig fullt lika mycket som jag skulle önska men jag erbjuder henne det mesta i matväg! Hon dricker som hon ska, har ingen feber och är pigg, i övrigt som vanligt bortsett från att hon äter lite dåligt.. men vi kämpar och får i henne tillräckligt, inte mkt mer än så. Veterinären tyckte att så länge hon dricker och inte får feber så är det ingen fara och tyckte att vi skulle fortsätta att få i henne det vi kan.

Magen har vuxit lite till och är idag 105 cm precis bakom revbenen.

I fredags åkte vi till Umeå och hämtade tidingar så nu finns det hemma så det räcker och blir över. Jag ska köpa lite småsaker som jag vill ha hemma inför valpningen men i det stora hela så är vi redo för de små och de är så välkomna till världen när de bestämmer sig för att det är dags.

Amy har bäddat ganska mycket i valplådan i ungefär 4-5 dagar så jag har lagt tidningar ovanpå en stor fäll och sedan filtar ovanpå, hon älskar det! Prasslar och sliter itu så det ligger tidning lite varstans hos oss nu ;)

Kram så länge!

Uppdatering 20.00

Jag glömde ju dagens bilder, så här kommer dem!

IMGP6855

IMGP6872

 -----------------------------------------------------------------------------

Fredagen 26 augusti

Dygn 52

11 dagar till beräknad valpning

Hej igen! Här längtar vi så otroligt mycket efter de små bebisarna, är så spännande att se magen växa och man känner rörelserna som blir mer och mer för var dag som går! Amy började matvägra igår, riktigt jobbigt då det betyder att man måste kämpa i henne mat. Hon kan inte sluta äta och bara gömma maten fram tills att valparna föds, men hon är nog lite knasig just nu. Vi kämpar vidare och hoppas att aptiten tar vid snart igen. Jo, majsvälling går jättebra, men den MÅSTE avnjutas från gräsmattan, ja.. alltså, uthälld på gräsmattan, ja jösses..

Magen växer, nu är hon 103 cm bakom revbenen och 96 cm precis framför bakbenen (jag har mätt på båda ställena varje gång men det är måttet bakom revbenen ni har fått läsa här i dagboken.  Hon har idag vuxit 19 cm bakom revbenen och 21 cm framför bakbenen sedan första mätningen på dygn 34.

I övrigt så är det mesta som vanligt här hos oss, Amy hänger med på allt i vanlig ordning förutom att promenaderna nu är avsevärt lugnare och kortare, men viljan är den samma!

Hon bäddar och stökar till gärna lite överallt, finns 4-5 större gropar ute på vår gård just nu, bland annat en i rabatten, jag tror att det är hennes favoritplats och där har hon säkert egna planer på att föda sina valpar. Tänk om hon visste att matte har andra planer ;)

Så om jag måste gissa då på hur många bebisar det är så gissar jag på 6-8 stycken, det är väldigt svårt att säga men där ikring är min gissning i alla fall!

Här är lite nya bilder också!

IMG_6704

IMG_6693

IMG_6701

 

-----------------------------------------------------------------

Tisdagen 23 augusti

Dygn 49

14 dagar till beräknad valpning

Amy mår alldeles ypperligt av sin dräktighet, hon äter bra, dricker bra men framförallt så sover hon väldigt mycket! Naturligtvis förstår man ju att det tar på krafterna att bli större och tyngre, så det är ingenting ovanligt med detta! Hon är samma goa Amy som alltid men nu är hon mer bestämt i sitt mysande, jajjemen, hon ska ligga PÅ mig, ingenting annat duger!

Magen växer fortfarande! Mätte henne igår och hon har kommit till 1-meters-strecket nu, 100 cm om magen, spännande värre!

Rörelserna kommer mer och mer nu också, det är så underbart, absolut det bästa med att vara uppfödare, när de små börjar röra sig där inne mot ens hand! Det är rörelser överallt i magen.

När Amy ska lägga sig ned så hörs en tydligt "hmrffft" suck och stön, det låter jobbigt, haha!

I övrigt så går vi mest och lever livet som vanligt!

Här kommer lite bilder tagna idag

IMG_6649

IMG_6652

Ha det bra!

 -------------------------------------------------------------------

Fredagen 19 augusti

Dygn 45

18 dagar (2,5 vecka) till beräknad valpning

 

Hej allihop som följer bloggen för Amys dräktighet! Nu är det dags för lite uppdatering igen. Amy mår alldeles utmärkt, äter och dricker som hon ska och sover väldigt mycket!

Hon har börjat kika runt på gården för att "hitta ett bra bo" till de små, kollat läget i rabatten och försöker sakta men säkert att gräva sig en fin grop in under vedbon, får se hur långt hon hinner innan det är dags ;)

Jag har mätt henne igen, och jo visst växer hon! Jag vågar inte säga varken bu eller bä, men hon är större nu är vad Kitty var när hennes valpar föddes, och då är ändå Kitty något grövre runt midja och bröstkorg än Amy dessutom. Så magkänslan säger att det är fler än 3 i alla fall. Måttet idag var  97 cm.

Här funderar vi på lite namn också, men det håller vi hemligt en stund till ;)

Här kommer lite bilder!

Untitled-1

Untitled-2

Ser ni skillnaden? =)

IMG_6585

 

----------------------------------------------------------------------------------------- 

Söndagen 14 augusti

Dygn 40

23 dagar till beräknad valpning

 

SE UCH Kinglords Miss Angelica "Amy" (Kinglords Miss Thelma x Amicus Optimus Antonius) är dräktig tillsammans med SE UCH Lionbrook's Knight Of Attention "Bamse" (Knatteberga's Christmas Angel x Lejonklippans Äkkinen Utan H)

Vi längtar så otroligt mycket efter de små som är beräknade att födas tisdagen 6 September. Här kommer ni att kunna följa dräktigheten och läsa hur Amy mår och även se bilder.

Amy är OTROLIGT sto, jag ljuger verkligen inte när jag skriver detta. Ingen av mina tikar har varit så här stora så här tidigt i dräktigheten. Nu kan vi bara hålla tummarna för att alla valpar utvecklas som de ska och att de kommer ut utan problem som alla våra tidigare kullar har gjort. Jag mätte Amy när hon var på dygn 34, då mätte hon 84 cm runt magen. Idag 5 dygn senare så mäter hon 94 cm, ja..  hon har vuxit 10 cm på 10 dagar!!! Hon är verkligen dräktig!

Innan ni får se en bild så ska jag skriva att Amy äter och dricker precis som vanligt. Är MYCKET kärleksfull och skulle nog helst följa med mig vart jag än ska. Hon är ju väldigt kramgo även utan dräktighet, men nu är det extremt! *fniss*

Här kommer en bild på flodhästen! Och tänk, det är mer än TRE VECKOR kvar!!

Är hon inte bara för vacker! <3

IMG_2541 

Vi hörs snart igen!