Blogg

2017

2017-01-02 12:14

Wow, ett nytt år är här! Vi har sett fram emot detta år massor! Ja visst tänker ni, så säger väl alla varje nyår?! Ja, till viss del ja, men nu är det så mycket spännande som skall ske! Vi kan börja med att berätta att Lotur och en kullbror röntgades med HD A och ED UA precis innan jul, det är vi så glada för!! Resten ur kullen kommer att röntgas inom kort. Valparna från senaste kullen blir 4 månader idag, kan inte förstå att det redan är 4 månader sedan de föddes! Nu får de ställas ut på inofficiella utställningar och debuten för några av dem kommer att bli i Skellefteå i Mars. Smulan kommer att röntgas om ca 2 månader och sedan ska vi boka in ögonlysning på Smulan och Lotus. Därefter inväntar vi sommaren och då kommer det att göras en del BPH och kanske något MH också på några hundar. Utställningar blir det gott om 2017 och detta år har jag många valpköpare som vill ställa och därför kommer vi även att kunna samåka vilket känns riktigt roligt!!

 

Vi avslutade 2016 med en kennelträff som vi är mycket nöjda över, många kom och vi hade hyrt två olika lokaler, en träningslokal där vi tränade allmänlydnad och lite handlerträning innan vi åkte vidare till en annan lokal där vi gemensamt hade ordnat ett fantastiskt julbord och en del julklappar delades ut med hjälp av en julklappslek. TUSEN tack alla ni otroliga valpköpare, som blivit nära vänner till vår familj, att ni ville vara med och göra denna dag fantastisk!!

 

Om ett par månader inväntar vi löp för Amy då vi beslutat att ta en tät kull på henne och detta blir henne sista kull. Vi har fått äran att använda en enligt oss fantastisk hane som väcker mycket uppmärksamhet! Stor, Maffig, maskulin och rejäl. Benstomme är bara förnamnet och pälsen är ett faktum. MÖRK både mask och huvud, ner över hals och manke, ja verkligen helt fantastisk vacker! Ett temperament som gör både ägare och uppfödare stolta. Barnkär och familjär på alla sätt! Vem det är håller vi hemligt tills parningen har skett då man aldrig vet vad som händer, självklart hoppas vi ju att de fattar tycke för varandra och att vi får njuta av valpar efter dessa två fantastiska hundar i sommar.

 

Utställningsåret 2016 har varit fantastiskt roligt och vi blickar tillbaka och minns många glada stunder.

Amy ställdes 3 gånger, bästa tik alla 3 gångerna, 2 cacib, 3 cert och CHAMPIONAT, 2 BIM och 1 BIR!!!!! Jösses... jo, nu längtar vi tills hon kommer ut i ringarna igen men det blir inte förrns 2018, då ni! =)

Lotus har fått 2 cert, 2  R-cert,  blivit placerad i gruppfinal på en stor Internationell utställning. Nu har han fått lite sämre resultat senaste gångerna men är på tillväxt till sommaren så hoppas vi på sista certet då!! =)

Smulan är utställd 7 gånger som junior och har 6 excellent, 1 vg, 1 ck och 1 R-cert. Men jösses.. som hon utvecklats sista månaden, så ser jag fram emot 2017!!!!

 

I övrigt så har Lionbrook's radat upp fina placeringar och klassvinster genom landet och vi är så stolta!! Vår uppfödargrupp har visat framtassarna ett flertalet gånger i år och alltid stått som vinnare i rasen då vi ställt upp, avslutade med att bli TOP 9 uppfödargrupp i finalen bland 20+ grupper på stora utställningen i Stockholm, det toppar ALLT!!

Avelsgrupp med Amy i föringen har också visat upp sig med 4 av hennes söner, hon är nog en stolt mor! <3

 

Nä nu måste jag avsluta detta nyårsinlägg innan tangentbordet säger upp sig. Vi önskar er alla ett fantastiskt 2017 och hoppas att få lära känna många nya människor under detta året också.

 

Gott nytt år önskar LIONBROOK'S!!