Blogginlägg

2017

2017-01-02 12:14

Wow, ett nytt år är här! Vi har sett fram emot detta år massor! Ja visst tänker ni, så säger väl alla varje nyår?! Ja, till viss del ja, men nu är det så mycket spännande som skall ske! Vi kan börja med att berätta att Lotur och en kullbror röntgades med HD A och ED UA precis innan jul, det är vi så glada för!! Resten ur kullen kommer att röntgas inom kort. Valparna från senaste kullen blir 4 månader idag, kan inte förstå att det redan är 4 månader sedan de föddes! Nu får de ställas ut på inofficiella utställningar och debuten för några av dem kommer att bli i Skellefteå i Mars. Smulan kommer att röntgas om ca 2 månader och sedan ska vi boka in ögonlysning på Smulan och Lotus. Därefter inväntar vi sommaren och då kommer det att göras en del BPH och kanske något MH också på några hundar. Utställningar blir det gott om 2017 och detta år har jag många valpköpare som vill ställa och därför kommer vi även att kunna samåka vilket känns riktigt roligt!!

 

Vi avslutade 2016 med en kennelträff som vi är mycket nöjda över, många kom och vi hade hyrt två olika lokaler, en träningslokal där vi tränade allmänlydnad och lite handlerträning innan vi åkte vidare till en annan lokal där vi gemensamt hade ordnat ett fantastiskt julbord och en del julklappar delades ut med hjälp av en julklappslek. TUSEN tack alla ni otroliga valpköpare, som blivit nära vänner till vår familj, att ni ville vara med och göra denna dag fantastisk!!

 

Om ett par månader inväntar vi löp för Amy då vi beslutat att ta en tät kull på henne och detta blir henne sista kull. Vi har fått äran att använda en enligt oss fantastisk hane som väcker mycket uppmärksamhet! Stor, Maffig, maskulin och rejäl. Benstomme är bara förnamnet och pälsen är ett faktum. MÖRK både mask och huvud, ner över hals och manke, ja verkligen helt fantastisk vacker! Ett temperament som gör både ägare och uppfödare stolta. Barnkär och familjär på alla sätt! Vem det är håller vi hemligt tills parningen har skett då man aldrig vet vad som händer, självklart hoppas vi ju att de fattar tycke för varandra och att vi får njuta av valpar efter dessa två fantastiska hundar i sommar.

 

Utställningsåret 2016 har varit fantastiskt roligt och vi blickar tillbaka och minns många glada stunder.

Amy ställdes 3 gånger, bästa tik alla 3 gångerna, 2 cacib, 3 cert och CHAMPIONAT, 2 BIM och 1 BIR!!!!! Jösses... jo, nu längtar vi tills hon kommer ut i ringarna igen men det blir inte förrns 2018, då ni! =)

Lotus har fått 2 cert, 2  R-cert,  blivit placerad i gruppfinal på en stor Internationell utställning. Nu har han fått lite sämre resultat senaste gångerna men är på tillväxt till sommaren så hoppas vi på sista certet då!! =)

Smulan är utställd 7 gånger som junior och har 6 excellent, 1 vg, 1 ck och 1 R-cert. Men jösses.. som hon utvecklats sista månaden, så ser jag fram emot 2017!!!!

 

I övrigt så har Lionbrook's radat upp fina placeringar och klassvinster genom landet och vi är så stolta!! Vår uppfödargrupp har visat framtassarna ett flertalet gånger i år och alltid stått som vinnare i rasen då vi ställt upp, avslutade med att bli TOP 9 uppfödargrupp i finalen bland 20+ grupper på stora utställningen i Stockholm, det toppar ALLT!!

Avelsgrupp med Amy i föringen har också visat upp sig med 4 av hennes söner, hon är nog en stolt mor! <3

 

Nä nu måste jag avsluta detta nyårsinlägg innan tangentbordet säger upp sig. Vi önskar er alla ett fantastiskt 2017 och hoppas att få lära känna många nya människor under detta året också.

 

Gott nytt år önskar LIONBROOK'S!!

 

 Guldlistor, utställning och valplängtan

2016-08-10 11:05

Hej igen!

Nu måste jag faktiskt säga att sommaren har lämnat walkover och överlämnat tyglarna till hösten, det är blåsigt och ruskigt här.. Vi gråter dock inte för det utan är glada för hundarnas skull som genast tycker att det är skönare att vistas ute. Vi har varit på ännu fler utställningar sedan jag skrev senast och nu har Amy blivit champion, HURRA!!

Untitled-1

 

I skrivande stund så är det ungefär 5 månader kvar innan guldlistorna hos Svenska Leonbergerklubben fastställs och vi ligger riktigt bra till på dem;

På Guldlejonlistan har vi just nu nr 6, nr 9 och 28. (alla 3 är Lionbrookare)

På Guldlejoninnalistan har vi just nu nr 11 (Amy, ej Lionbrookare), nr 17, nr 30 (Smulan, ej Lionbrookare)

Sammanlagt har vi alltså 6 hundar på listan än så länge varav 4 är från Lionbrook's, är det inte underbart!

 

För att fortsätta på glada nyheter så är AMY DRÄKTIG! Vi är så säkra på det att vi kommer inte att gör ett ultraljud. Det syns så väl att det växer små liv där inne, senaste två dagarna har hon svällt som en ballong! Nu ser vi fram emot vecka 36 då de små är beräknade! För att vara exakt så är det 6/9 de är beräknade att födas. Alla ni som väntar på en valp från denna kull (ja naturligtvis ni andra som är nyfikna också) kommer inom kort kunna följa Amys dräktighetsdagbok här på hemsidan, håll utkik!

Nu är det dags för en promenad innan regnet kommer, ser lite lurt ut!

Ha det gott!


Hoppas och hoppas!

2016-08-01 22:14

Vi väntar, längtar och HOPPAS att Amy är dräktig med Bamse. Svårt att säga varken bu eller bä så här tigit men hon har ätit lite dålig ett par dagar nu, antigen beror det på värmen vi haft eller så kanske det faktiskt växer något smått där inne <3

Nåja, det återstår att se, vi myser vidare och hoppas på det bästa! 

Till helgen är det dag för utställning igen, denna gång i Svenstavik utanför Östersund. Helgen efter det åker jag iväg till Överkalix. Helgen efter det är det dag för Leonbergerträff i Skellefteå som jag har dragit ihop tillsammans med Eva Karlsson, en uppfödarkollega som föder upp Leonberger under kennelprefixet Viljeyrans. Ska bli riktigt roligt! 

Hoppas ni kika in på planerade kullar och kika gärna in på utställningsresultaten så ser ni vilka framgångar vi har i år! Man blir ju varm i hjärtat när man tänker på alla UNDERBARA valpköpare som gör detta möjligt, TUSEN tack för att ni tar så otroligt väl hand om era hundar, och att ni som vill, ställer ut dom och visar upp dessa underbara hundar. Kärlek till er mina älskade valpköpare! <3


BIG 4 och äntligen har det skett

2016-07-06 23:38

Jajjemen, nu är det nytt inlägg i bloggen mina vänner! För nu har jag stora nyheter att berätta! I helgen var jag i Gällivare på utställning och min "lilla" bebis Lotus (Lionbrook's Deamon Of Destiny) slog till och vann BIR för domare Benny Blidh Von Schedvin som har dömt Leonberger i många herrans år. Som grädde på moset så placerade domare Eva Liljeqvist Borg honom som 4 i en stor gruppfinal!! Herrejösses vilken lycka! Tyvärr så spöregnade det under alla finaltävlingar så därför står han väldigt dåligt på detta kort, men jag måste ju bara lägga ut det ändå! Smulan tävlade i juniorklass för 3e gången och fick ännu ett excellent! Se mer bilder från helgen genom att klicka HÄR.

 

22

 

Resan gick alldeles utmärkt och efter att ha myst med lille sonen ordentligt några dar så var det idag dags för att para Amy! Så otroligt bra avelsdjur båda två; Bamse släpps in på gården, tar en pink och de hälsar på varandra, drar en repa över tomten tillsammans för att sedan direkt ta tag i arbetet och få det undanstökat, DET, kallar jag könsdrift, jag hann inte ens hälla upp kaffe åt gästerna så satt de ihop (lugn allihopa, Bamses matte Julia höll koll på dem när jag hällde upp kaffe så de var under uppsikt)

Nu testar vi igen imorgon så får vi se om det är lika mycket känslor i luften då.

 

Vi hörs!

 

IMG_2415 

IMG_2422

IMG_2462